Taxatie

Het op de juiste waarde beoordelen van uw waardevolle bezit is bij JDyachtexpertise in vertrouwde handen.

Het op de juiste waarde beoordelen van uw waardevolle bezit is bij JDyachtexpertise in vertrouwde handen.

Taxatie

JDyachtexpertise taxeert voor particulieren, bedrijven, banken, verzekeraars en notarissen.

previous arrow
next arrow
Slider

Taxatie

U heeft een taxatierapport nodig voor uw zeil- of motorjacht? JDyachtexpertise beschikt over brede en deskundige ervaring om een waardebepaling voor u uit te voeren mede door jarenlange makelaardij ervaring. 

Een goede waardebepaling tot stand brengen vereist meer dan alleen technische kennis van jachten. Vaartuigen vertegenwoordigen een economische waarde maar vaak ook een emotionele waarde die veelal niet in geld is uit te drukken maar die wel in de beoordeling kan worden meegenomen. Een boot met een unieke historie of een bijzondere eigenaar kan een hogere waarde vertegenwoordigen dan een vergelijkbaar zusterschip.

Doel van taxatie

Elke taxatie wordt voor een specifiek doel uitgevoerd. Het overgrootte deel dient voor de verzekering zodat er bij diefstal of totaal verlies het juiste bedrag wordt uitgekeerd. 

Particulieren die het besluit nemen om de verkoop van hun jacht in eigen hand te houden hebben ook belang bij een taxatie. Met een taxatierapport kunnen zij beter de markt betreden en hun gekoesterde eigendom beter positioneren tussen de vele andere jachten. 

Door de vergrijzende botenmarkt komt het (helaas) vaker voor dat een taxatie moet worden uitgevoerd nadat een booteigenaar is komen te overlijden en er duidelijkheid moet komen omtrent de waarde.

tot slot kan ook een dispuut tussen een booteigenaar en bijvoorbeeld de belastingdienst ertoe leiden dat er een goed gefundeerde waardebepaling tot stand moet worden gebracht.

Schouwing van het object

previous arrow
next arrow
Slider

Uitgangspunt bij elke taxatie is dat het vaartuig wordt ‘geschouwd’, een term die aangeeft dat het jacht moet worden bekeken om het volledig in kaart te brengen. Tijdens deze schouwing worden alle installaties, apparatuur en inventaris gedocumenteerd die van invloed zijn op de waarde van het vaartuig.

Een taxatie is geen keuring

Er bestaat een enkele keer onduidelijkheid over het verschil tussen een taxatie en een aankoopkeuring. In tegenstelling tot bij een aankoopkeuring wordt bij een taxatie geen diepgaand technisch onderzoek verricht. Een proefvaart op de motor is bijvoorbeeld geen standaard onderdeel bij een taxatie.

Een taxatie kan wel onderdeel zijn van een aankoopkeuring of deelkeuring. De verzekering vindt het vaak wenselijk om naast een aankoopkeuringsrapport een actuele taxatiewaarde te ontvangen. in dergelijke gevallen wordt er voor een taxatie een aangepast tarief gerekend. 

U staat sterker met een taxatierapport

  • Bij aankoop van het jacht zodat het op juiste waarde wordt verzekerd.
  • Bij her-taxatie om de verzekerde waarde te actualiseren en de premie her te berekenen.
  • Bij verkoop in eigen beheer zodat u een betere onderhandelingspositie heeft.
  • Bij een dispuut tussen de eigenaar en een overheidsinstantie of instelling.
  • Bij het overlijden van de eigenaar/eigenaren zodat er snel zekerheid is over de waarde bij de nabestaanden.

Informeer naar mogelijkheden om ook uw boot te taxeren. Bel 06 18 44 88 89,  mail of chat met mij zodat ik uw vragen kan beantwoorden. 

Aanvraagformulier Taxatie tarieven

Vul hieronder uw naam en e-mail adres in en ontvang de actuele tarieven voor taxatie van uw jacht.