Deelkeuring

Osmose onderzoek, een huiddiktemeting of teakdek inspectie. Deelkeuringen worden op maat aangeboden bij JDyachtexpertise

Van osmoseonderzoek in een polyester onderwaterschip, een huiddiktemeting van een stalen schip tot een inspectie van het teakdek. Deelkeuringen worden op maat aangeboden bij JDyachtexpertise

Deelkeuring

Door diepgaand onderzoek worden problemen in de constructie, aan de tuigage of aan installatiewerk bloot gelegd. Tevens wordt er mee gedacht aan gerichte oplossingen om snel weer op het water te zijn.

previous arrow
next arrow
Slider

Deelkeuringen 

Osmose onderzoek

De deelkeuring osmoseonderzoek kan worden uitgevoerd in geval u de aankoop van een polyester zeiljacht of motorjacht overweegt maar ook als u de bezitter bent van een polyester jacht en u wilt zekerheid omtrent de conditie van het onderwaterschip. Bij de deelkeuring, osmose onderzoek wordt gekeken naar de volgende zaken.

  • visuele inspectie van het laminaat op aanwezigheid van osmose.
  • vochtmeting van het laminaat om de relatieve vochtigheid in kaart te brengen.
  • inspectie van het conserveringssysteem, waarbij laagdikte, hechting en blaarvorming worden bekeken.
  • Inspectie op overige gebreken zoals bijvoorbeeld gebreken in het roerblad, wijking van de kiel en meer.

Huiddiktemeting

Deze keuring is onderdeel van een volledige aankoopkeuring maar wordt in de praktijk vaak als deelkeuring uitgevoerd in opdracht van bootbezitters die, bijvoorbeeld voor de verzekering, een huiddiktemeting nodig hebben. 

Een huiddiktemeting wordt uitgevoerd met behulp van de Cygnus 4+ multi purpose gauge. Dit uiterst betrouwbare meetinstrument kan metingen verrichten op licht tot matig aangetaste metalen oppervlakken en kan door dikke coatingsystemen heen meten. Dit is voor u als bezitter een groot voordeel omdat u geen hersterlwerkzaamheden hoeft uit te voeren aan plamuur- en conserveringslagen.

U ontvangt een uitgebreid rapport dankzij de Cyglink software plus aanvullende rapportage waarin de voortstuwingsinstallatie onder de waterlijn en stuurinstallatie is opgenomen. 

Naast de huiddiktemeting wordt ook, voor zover toegankelijk, de binnenzijde romp visueel bekeken op aanwezige roestvorming en eventuele overige gebreken.

Cygnus 4+ multi purpose gauge

Met de Cygnus 4+ kunnen metalen worden gemeten tussen de 2 - 75 mm, door middel van multi echo metingen kan er door coating lagen tot 20 mm dik worden gemeten.