Advies en Begeleiding

Op al uw vragen een antwoord, JDyachtexpertise wijst u in de juiste richting bij de zoektocht naar uw droomjacht

Op al uw vragen een antwoord, JDyachtexpertise wijst u graag in de juiste richting bij de zoektocht naar uw droomjacht

Advies en Begeleiding

Ervaart u problemen met BTW, CE, kadaster of Transport? Ook dan bent u bij JDyachtexpertise aan het juiste adres voor actuele regelgeving en kennis.

previous arrow
next arrow
Slider

Advies en Begeleiding

U speurt al maanden op internet naar dat ene zeiljacht of motorjacht waarvan u overtuigd bent dat het in al uw behoeften voorziet. Op een dag kruist dit jacht uw pad en het lijkt te voldoen aan uw wensenlijst. U besluit een bezichtiging te gaan doen en dan ontstaan er toch twijfels.

Is dit het ideale jacht voor u en uw familie?

Door meer dan 15 jaar aan ervaring in de watersportmarkt ben ik in staat om u geheel vrijblijvend, te voorzien van nuttige informatie omtrent nagenoeg alle merken en modellen pleziervaartuigen die zijn gebouwd.

Wellicht ontstaat er de behoefte om een keer rustig te overleggen, uw ideeën op tafel te leggen zonder direct ergens aan vast te zitten en niet de ‘hete adem’ van een eventuele makelaar in uw nek te voelen.

In dat geval treed ik graag vrijblijvend met u in contact om naar uw verhaal te luisteren en u wellicht nieuwe ideeën mee te geven of bevestiging te geven dat u in de juiste hoek aan het zoeken bent. Het is geen aankoopbegeleiding maar sparren en over ‘bootjes’ praten enzo

U heeft uzelf vast diverse vragen gesteld om tot een eerste idee te komen waaraan uw nieuwe jacht moet voldoen. Vragen als,

Hoeveel personen zullen er regelmatig meevaren en moet er ook plaats zijn voor incidenteel vriendenbezoek? is stahoogte een criteria? En de lengte van slaapplaatsen? En moet het jacht ook voldoen aan bepaalde afmetingen omdat u toch bij voorkeur in die leuke gezellige jachthaven wilt liggen? 

En waar u gaat varen natuurlijk? Of beter gezegd, waar u graag zou willen gaan varen?

Zo zijn er zeker tientallen vragen die door uw hoofd schieten maar die de zoektocht niet bepaald eenvoudiger maakt.

De aanschaf van een boot. Waar heeft u te maken?

Kadaster

Bij frequente vaartochten naar andere EU landen en in internationale wateren kan een registratie van het vaartuig in het Nederlandse kadaster voordelen hebben. Deze registratie is beste manier om de eigendomspositie van het vaartuig te waarborgen.

ICP

Het Internationaal Certificaat Pleziervaartuig wordt door het Watersportverbond uitgegeven en wordt in diverse EU landen geaccepteerd als bewijs van eigendom. Het heeft niet de juridische waarde van een kadaster registratie.

Agentschap Telecom | Marifonie

Marifoons zijn er in vele soorten. Nieuwe marifoons van de laatste 10 jaar zijn vaak standaard voorzien van DSC (Distress Calling), voor dit type marifoon is het basiscertificaat marifonie onvoldoende en is Marcoom B vereist. Heeft u radar aan boord? Ook dan is Marcom B vereist om op legitieme wijze te zenden met deze navigatieapparatuur. Marifoon certificaten zijn via diverse instanties te behalen, middels een dagcursus op locatie of via  online training.

Jachttransport

Een jacht uit het buitenland halen of ernaar toe brengen? Tegenwoordig zijn er legio mogelijkheden om dit te bewerkstelligen. Wilt u meer informatie over wegtransport of transport op eigen kiel? JDyachtexpertise helpt u graag op weg.

                           

 

                   BTW verklaring

                             

       

Kadaster registratie / Zeebrief

 

       ICP

 

Waar moet ik aan denken??

                     

               CE conformiteit

                     

                                Marifonie

 

Agentschap Telecom

 

 

                 Jachttransport  

CE Regelgeving

Bij elk jacht horen, afhankelijk van het bouwjaar, de vereiste scheepsdocumenten te worden geleverd. Vanaf juni 1998, binnen de EU gebouwde jachten conformeren zich aan de van toepassing zijnde CE regelgeving.  Voor u als potentiele koper van een gebruikt jacht is het van belang om navraag te doen bij de verkopende partij of de ‘CE conformiteitsverklaring’ aanwezig is en bij overdracht wordt geleverd. 

Btw en de Douane

Over de btw van pleziervaartuigen wordt vaak gesproken op de ‘steiger’. De belasting toegevoegde waarde van een pleziervaartuig moet aantoonbaar zijn voldaan. Hoe? 

Door middel van de factuur met btw gespecificeerd die door de werf/importeur/dealer aan de 1e eigenaar is overhandigd. Ofwel door levering van een douane btw verklaring. Er zijn variaties 

Heeft u vragen over de btw positie van een vaartuig waarin u bent geninteresseerd? Bel dan met het landelijk team jachten van de douane, zij helpen/adviseren u graag.