Aankoopkeuring

Een keuring waarbij alle onderdelen van een jacht nauwkeurig onder de loep worden genomen.

Een keuring waarbij alle onderdelen van een jacht nauwkeurig onder de loep worden genomen.

Aankoopkeuring

De meest complete keuring waarbij alle onderdelen nauwkeurig worden beoordeeld

Van het onderwaterschip, romp, technische en elektrische installaties, navigatie apparatuur tot veiligheidsmiddelen, alle onderdelen worden tijdens de aankoopkeuring beoordeeld.

previous arrow
next arrow
Slider

De Aankoopkeuring

Een gebruikt zeiljacht of motorjacht koopt men niet elke dag en daarom is het belangrijk om zekerheid te verkijgen aangaande de staat van onderhoud. Een boot is een omvangrijk en ingewikkeld product waarbij goed onderhoud van cruciaal belang is. Heeft een eigenaar dit onderhoud niet afdoende gepleegd of laten plegen dan kunt u als kopende partij voor onaangename verrassingen komen te staan. 

Dat bij de bezichtiging alle lampjes branden en de kachel het goed zijn werk is mooi meegenomen maar uiteindelijk niet van vitaal belang als het om uw veiligheid gaat en de veiligheid van uw bemanning.

Overtuig uzelf dat u het jacht van uw dromen heeft gevonden door een aankoopkeuring door JDyachtexpertise uit te laten voeren. Zo verkijgt u wel de benodigde zekerheid omtrent de actuele conditie van uw aanstaande kostbare bezit.

Waarom een aankoopkeuring

Een aankoopkeuring geeft zekerheid en vertrouwen dat u de juiste keus heeft gemaakt en kan u behouden voor het doen van een miskoop.

Tijdens een aankoopkeuring worden naast het onderwaterschip, de romp boven de waterlijn, het dek, tuigage en stuurhuis ook andere belangrijke constructieve delen van de romp geinspecteerd. Inzicht verkijgen in schades door aanvaringen of door aan de grond lopen is één van facetten van een aankoopkeuring. Ook toekomstige schade doordat er water in de boot heeft gestaan is een punt waar u als aanstaande eigenaar niet mee wilt worden geconfronteerd.

U bent per slot van rekening van plan om een boot te kopen waarmee u zorgeloos wilt varen en geen aankoop te doen waarmee u van het ene probleem in het andere valt. Een aankoopkeuring door JDyachtexpertise is de manier om zekerheid te verkrijgen over de conditie van het vaartuig. 

Afhankelijk van uw wensen heeft u de keuze om een volledige aankoopkeuring uit te laten voeren waarbij het gehele jacht wordt geïnspecteerd of een deelkeuring, zoals een huiddiktemeting (staal/aluminium) of osmoseonderzoek met behulp van een  vochtmeting.

Er zijn diverse deelkeuringen mogelijk, vaak dienen deze ook een ander doel, zoals een tussentijdse rapportage voor de verzekering. Bezoek de pagina, deelkeuring jacht voor meer informatie.

Techniek aan boord

Een modern jacht is tegenwoordig een mix van diverse  elektrische, mechanische en hydraulische installaties. De meeste van deze installaties bevinden zich onderdeks op plekken die u als potentiële koper niet inspecteert en vaak is men ook niet in staat om een oordeel te vormen ten aanzien van het functioneren en de conditie van deze installaties.

Voor u als toekomstig bootbezitter is het van belang om te weten of al het installatiewerk naar behoren werkt en bovenal hoe ze werken zodat u er optimaal gebruik van kunt maken.

Toegevoegde waarde

Een goed uitgevoerde jachtexpertise geeft u zekerheid over de conditie van het vaartuig en verschaft u als toekomstig eigenaar ook inzicht in de werking van alle systemen aan boord. Niet in de laatste plaats stelt uw verzekeraar het op prijs om te weten dat u een deugdelijk jacht heeft gekocht. Binnen het gehele aankoopproces van een boot is de aankoopkeuring hierbij van essentieel belang.

Hoe werkt het?

Afhankelijk van de afspraken die u heeft gemaakt met de verkoper/makelaar weet u hoe er wordt gehandeld bij geconstateerde gebreken. Wordt er hersteld? Vindt er een financiële verrekening plaats? Of neemt u als koper tot bepaalde hoogte de herstelkosten voor uw rekening?

U ontvangt een uitgebreide lijst met onderhoudszaken die op vrijwel alle jachten van toepassing zijn en die u met de juiste tijdsinterval kunt monitoren.

Zo weet u het zeker!

Een aankoopkeuring via JDyachtexpertise is de logische stap binnen het aankooptraject van een gebruikt pleziervaartuig.

Heeft u vragen?

Neem dan contact met mij op via mijn telefoonnummer +31 618 44 88 89 of via info@jdexpertise.nl

Nieuw!

Gebruik de chatfunctie op de website om real time informatie uit te wisselen en bijvoorbeeld vragen beantwoordt te krijgen tijdens de bezichtiging van een jacht.

Aanvraagformulier Aankoopkeuring tarieven

Vul hieronder uw naam en e-mail adres in en ontvang de indicatieve tarieven voor een aankoopkeuring.

Toelichting werkwijze

Bij een aankoopkeuring wordt een jacht met behulp van een uitgebreid rapport op diverse onderdelen geïnspecteerd waaronder,

– Romp onder de waterlijn
– Romp boven de waterlijn
– Dek, opbouw en kuip
– Tuigage
– Romp binnenzijde
– Interieur
– Technische installatie
– Elektrische installatie
– Stuurinstallatie
– Navigatie instrumenten
– Mechanische voortstuwingsinstallatie
– Proefvaart op de motor
– Veiligheids- en reddingsmiddelen

Elke aankoopkeuring wordt uitgevoerd op basis van visuele waarnemingen en door gebruik te maken van speciale meetapparatuur. 

Zo wordt de elektrische installatie doorgemeten met behulp van diverse Fluke meters. Het onderwaterschip van polyester jachten wordt gemeten met behulp van de Proti Aquant vochtmeter. De huiddikte van het onderwaterschip van stalen jachten wordt gemeten met behulp van de Cygnus 4+ huiddiktemeter en met behulp van een endoscoop kunnen niet toegankelijke ruimten toch worden geinspecteerd.